sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Uskallusta ideointiin

Luovuus ja innovatiivisuus palvelujen ideoinnissa ja tuottamisessa ovat kaiken uuden synnyttämisen perusta.  Samalla täytyy muistaa, että raakaideasta jalostuu harvoin menestystuote -tai palvelu. Suurin osa ideoista on huonoja. 

Varsinainen innovaatio syntyy vasta idean luovasta jalostamisesta. Innovaation syntyminen edellyttää idean perinpohjaista tutkimista, tuotteen tai palvelun teknistä määrittelyä sekä muotoilua ja vieläpä uskallusta tehdä lopputuotoksesta tarpeeksi koukuttava juttu.

Aina ei kuitenkaan tarvitse keksiä täysin uutta tuotetta tai palvelua, vaan uudenlainen ajattelutapa tai näkökulma vanhaan tuotteeseen voi avata täysin uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Tuotteen uudenlaiseen ajatteluun voi riittää nerokas, oikein muotoiltu ja sijoitettu viesti. Samoin perinteisen formaatin muuttaminen toiselle kohderyhmälle soveltuvaksi voi avata kokonaan uutta asiakaspotentiaalia. Tärkeintä on rohkeasti kokeilla uusia ja erilaisia lähestymistapoja ja olla aina valmis yllättämään asiakkaasi positiivisella tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti