maanantai 10. lokakuuta 2011

Missä ikääntyneille tuotteistetut matkailupalvelut?


Vuonna 2050 Euroopassa on 65-vuotiaita tai vanhempia 70 prosenttia enemmän kuin nyt. Yli 80 vuotiaiden ryhmä puolestaan kasvaa jopa 170 prosenttia. Samalla myöhemmälle iälle ehtineet matkailijat ovat jatkuvasti varakkaampia ja entistä halukkaampia satsaamaan vapaa-ajanpalvelujen ostamiseen.

Missä piileksivät ikääntyneitä matkailijoita varten kunnolla tuotteistetut palvelut?

Hyväkuntoiset harmaat pantterit toki pystyvät hyödyntämään nuoremmillekin suunnattuja palveluja, mutta esteettömien palvelujen tuottaminen sellaisille, joilla liikuntakyky ja jaksaminen ei ole enää nuoruuden päivien tasolla olisi paikka bisnekselle. Varsinkin kun on hyvin tiedossa, että esteettömiksi suunnitellut kohteet palvelevat aivan kaikkia asiakkaita.

Potentiaalinen asiakasryhmä on esimerkiksi palvelutalot tai ikääntyneiden päivätoimintaa toteuttavat yksiköt. Nämä ryhmät tekevät mielellään virkistäviä ryhmämatkoja asiakkaidensa piristämiseksi ja virikkeiden antamiseksi. Sopivia kohteita ja palveluita ei vaan taida paljoakaan löytyä?

Nohevilla maaseutumatkailukohteilla olisi hyvä tilaisuus profiloitua asiantuntevana ikääntyneiden matkakohteena vaikkapa green care teeman kautta. Nyt olisi sauma hyvin tuotteistetuilla palveluilla kaapata kaikki aktiivisilla ikäihmisillä täyteen pakatut tilausbussit juuri sinun pihapiiriisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti